De actie is bedoeld om mensen die een oude, onzuinige koelkast of vriezer hebben te verleiden om deze te vervangen voor een nieuwe energiezuinigere versie . Het gaat om energiezuinige koelkasten, vriezers en koel-vriescombinaties met energieklasse A, B, C of D. Voor het omruilen van je oude apparaat ontvang je € 35,-.

Als je energiezuinige apparaat gekocht is voor 30 juni en de levering nog moet plaatsvinden: je kunt nog tot 1 oktober 2022 het bewijs van inlevering van je oude apparaat indienen op de actiepagina van deelnemende fabrikanten.

Deelnemende merken

Wil je jouw koelkast, vriezer of koel-vriescombinatie inruilen? De onderstaande fabrikanten doen mee aan deze actie.

Beko Global
Bosch
LG Electronics
Liebherr
Miele
Samsung

Deelnemende winkels

De onderstaande winkels doen mee aan de actie. Daarnaast zijn er ook een aantal zelfstandige retailers, installateurs en witgoedleveranciers die meedoen. Vraag je retailer altijd of je jouw vriezer of koel-vriescombinatie via hen kunt inruilen en zorg ervoor dat je jouw aankoopbewijs en bewijs van inlevering via de genoemde fabrikanten op deze website uploadt.

BCC-logoBOL-logocoolblue-logoelectroworld-logoep-logowitgoedspecialist-logomediamarkt-logoexpert-logoOBBINK-logo

Veel zelfstandige retailers, installateurs en witgoedleveranciers

Waar lever ik mijn oude apparaat in?

Koop een koelkast, vriezer of koel-vriescombinatie met energielabel A, B, C of D in de actieperiode van 1 mei 2022 t/m 30 juni 2022. Bewaar je aankoopbon van je nieuwe apparaat en lever je oude apparaat in bij een Wecycle-inleverpunt (de milieustraat) of geef je oude apparaat mee aan de verkoper van je nieuwe koelkast, vriezer of koel-vriescombinatie, zodat zij deze op een juiste manier kunnen laten recyclen. De datum op de aankoopbon van het nieuwe koelvriesapparaat is bepalend. Het inleveren van het oude apparaat kan ook na de actieperiode plaatsvinden, bijvoorbeeld omdat het nieuwe koelvriesapparaat later wordt geleverd.

Winkel
Wecycle
Milieustraat
Hoe krijg ik geld voor mijn oude koel- en vriesapparaat?

Na inleveren van de oude koelkast, vriezer of koel-vriescombinatie ontvang je van de fabrikant van je nieuwe apparaat een inleverpremie van € 35,- op je oude apparaat. Hiervoor moet je een bewijs van inlevering krijgen van de verkoper of een foto maken van het inleveren van je oude apparaat. Vaak kun je deze gegevens uploaden op de speciale cashbackpagina van de fabrikant. Daar vul je ook je bankgegevens in voor het storten van de € 35,-. Check voordat je je oude apparaat gaat inruilen ook altijd de website van je fabrikant. Het kan zijn dat zij meer of andere regels stellen.